Министър Божинов направи коментар по актуални теми - отстъпката за бензин,

...
Министър Божинов направи коментар по актуални теми - отстъпката за бензин,
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Личните карти с чип ще са факт следващата година

Министър Божинов направи коментар по актуални тематики - отстъпката за бензин, персоналните карти с чип и възможни предварителни избори.

Детайлите за отстъпката от 25 стотинки за гориво се разискват, с цел да могат да бъдат предпазени максимално личните данни на хората. Това заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов в предаването " Събуди се " по Нова телевизия. 

Министерството подкрепя тази активност, нямаме съответни желания. Може да бъде създаден нов модул, който ще бъде максимално прост. Много рядко употребявам автомобила си, тъй че мога и да не се възползвам от този модел, сподели още той. 

Божанов разяснява и концепцията за основаването на персонална карта с чип. 

Личната карта с чип е удобно нещо, само че хората тябва да го имат бързо на телефона си. Мобилна идентификация е електронна услуга. Когато влизаме в уеб страницата на някоя  институция по този метод може да докажем кои сме. Появяв се QR код и системата ни потвърждва. Предварителната регистрация ще желае сканиране на персонална карта, селфи в джижение и пин тъй че да потвърдим, че сме ние, означи Божанов. 

По думите му персоналните карти с чип евентуално ще са факт идната година. 

Електронното ръководство ще събира от всички места нужните документи. С отпадане на гишетата ще намалеят опашките. Но хората от гишетата могат да бъдат потребни на други места, добави още министър Божанов. 

Министърът разяснява и опциите за електронно гласоподаване на идващите избори. 

Електронното гласоподаване е на стадий на създаване. Дали за локалните избори ще го има или не е решение на нс. Ние ще създадем проби и по-късно да има гласоподаване. Ще има модел, който ще изпозлва мобилната идентификация, с цел да потвърдим, че ще можем да гласуваме, отбеляза министърът на електронното ръководство.

Божанов съобщи, че обединението не мисли за предварителни избори. 

Относно " Български пощи " Божанов съобщи, че възвръщат услуга по услуга. 

Основният проблем е отстранен. Нямаме информация за теч на персонални данни. Смятаме, че задачата е прекъсване на дадена институция. Постоянно има офанзива " отвод от услуга ". Към Министерство на правораздаването, към нашето министерство, Министерство на образованието. Вземаме ограничения за тяхното попречване, уточни още министърът на електронното ръководство, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР